Onekligen det folkkäraste receptet på korv i vårt avlånga land falukorv!
Equipment
- Stekpanna
- Kastrull
- Skärbräda
- Kniv
Ingredienser
- 3/4 dl (60g) Basmatiris
- 3 st Naturell korv eller 150g matkorv Mat Rätt
- 1 1/2 dl Milda mat lätt 4%
- 2/3 dl Vatten
- 2 msk Chilisås osötad Felix
- 2 tsk Tomatpuré
- 2 tsk Japansk soja
- 1/2 dl Gul lök
- 2/3 tsk Olja
- 1 krm Svartpeppar
- 1/3 krm Vitpeppar
- 1 krm Salt
Instruktioner
- Sätt en kastrull med vatten på kokning, och ha därefter i ris som blir bäst efter ca 11 min.
- Strimla under tiden korven i önskad storlek och stek i olja ihop med hackad gullök.
- När detta börjar få färg så tillsätts övriga ingredienser, låt sedan stå och små puttra några minuter.
- Önskas en lättare konsistens på såsen så går alltid lite extra vatten bra att tillsätta, tänk bara på att det isåfall även kan behövas lite mer kryddor.
- Servera med det färdigkokta riset.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!