Baconstuvning med korv & pressad potatis Recept

Baconstuvning med korv & pressad potatis

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Stekpanna
  • Kastrull
  • Skärbräda
  • Kniv

Ingredienser
  

  • 270 g (270g) Potatis
  • 80 g Kalkonbacon
  • 1 1/3 st Korv Mat Rätt
  • 2/3 tsk Olja
  • 1 dl Lättmjölk 0,5%
  • 1/2 dl Milda mat lätt 4%
  • 2 tsk Havremjöl
  • 2 msk Gul lök
  • 1/2 krm Svartpeppar
  • 1/4 krm Vitpeppar
  • 1 krm Salt

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta en kastrull med vatten på kokning.
  • Skala potatis och tärna i 4 delar, som sedan läggs i kastrullen när vattnet kokar. Låt koka i ca 17 min, häll sedan av vattnet och låt ånga av sig.
  • Strimla under tiden korv och bacon i väldigt små tärningar och hacka gullöken.
  • Börja med att steka korven i olja och tillsätt även bacon samt lök när halva stektiden är kvar på korven.
  • Blanda under tiden Milda och mjöl, för att därefter tillsätta övriga ingredienser till stuvningen.
  • Låt koka upp under i en, helst, tjockbottnad kastrull under ständig omrörning.
  • Ta sedan av och häll över i stekpannan med korvblandningen, och rör runt. Om såsen upplevs för tjock så kan man späda ut den med ytterligare mjölk. 
  • Servera med potatisen som den är eller pressa den förslagsvis.