Equipment
- Stekpanna
- Kastrull
- Skärbräda
- Kniv
Ingredienser
- 270 g (270g) Potatis
- 80 g Kalkonbacon
- 1 1/3 st Korv Mat Rätt
- 2/3 tsk Olja
- 1 dl Lättmjölk 0,5%
- 1/2 dl Milda mat lätt 4%
- 2 tsk Havremjöl
- 2 msk Gul lök
- 1/2 krm Svartpeppar
- 1/4 krm Vitpeppar
- 1 krm Salt
Instruktioner
- Börja med att sätta en kastrull med vatten på kokning.
- Skala potatis och tärna i 4 delar, som sedan läggs i kastrullen när vattnet kokar. Låt koka i ca 17 min, häll sedan av vattnet och låt ånga av sig.
- Strimla under tiden korv och bacon i väldigt små tärningar och hacka gullöken.
- Börja med att steka korven i olja och tillsätt även bacon samt lök när halva stektiden är kvar på korven.
- Blanda under tiden Milda och mjöl, för att därefter tillsätta övriga ingredienser till stuvningen.
- Låt koka upp under i en, helst, tjockbottnad kastrull under ständig omrörning.
- Ta sedan av och häll över i stekpannan med korvblandningen, och rör runt. Om såsen upplevs för tjock så kan man späda ut den med ytterligare mjölk.
- Servera med potatisen som den är eller pressa den förslagsvis.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!