Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Ugnsform
- Visp
- Skål
Ingredienser
- 320 g Potatis
- 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
- 2 st Medium ägg
- 2 st Äggvitor
- 1 st (50g) Korv av Mat Rätt
- 1 dl Lättmjölk
- 2 msk Hackad purjolök
- 2 tsk Grönsaksfond
- 2/3 tsk Olja
- 1 krm Svartpeppar
- 1/4 krm Vitpeppar
- 2 krm Salt
- Lite hackad gul lök (valfritt)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° över- och undervärme.
- Vispa ihop de sex första ingredienserna.
- Tärna potatisen och korven i mindre bitar, hacka purjolöken och även gul lök om sådan önskas.
- Smörj in en form med oljan. Funkar bra med hjälp av lite hushållspapper.
- Ha därefter i potatis, korv, samtlig lök, äggröran och avslutningsvis den rivna osten.
- Sätt in formen mitt i ugnen i ca 45–60 min. Håll koll sista tiden och ta ut när omeletten fått en gyllenbrun färg.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!