Bondomelett Recept

Bondomelett

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform
  • Visp
  • Skål

Ingredienser
  

  • 320 g Potatis
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
  • 2 st Medium ägg
  • 2 st Äggvitor
  • 1 st (50g) Korv av Mat Rätt
  • 1 dl Lättmjölk
  • 2 msk Hackad purjolök
  • 2 tsk Grönsaksfond
  • 2/3 tsk Olja
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1/4 krm Vitpeppar
  • 2 krm Salt
  • Lite hackad gul lök (valfritt)

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° över- och undervärme.
  • Vispa ihop de sex första ingredienserna.
  • Tärna potatisen och korven i mindre bitar, hacka purjolöken och även gul lök om sådan önskas.
  • Smörj in en form med oljan. Funkar bra med hjälp av lite hushållspapper.
  • Ha därefter i potatis, korv, samtlig lök, äggröran och avslutningsvis den rivna osten.
  • Sätt in formen mitt i ugnen i ca 45–60 min. Håll koll sista tiden och ta ut när omeletten fått en gyllenbrun färg.