Carbonaragratäng Recept

Carbonaragratäng

Total tid 35 minuter
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 80 g Spaghetti
  • 2 st (100g) Korvar av Mat Rätt
  • 1 dl (40g) Ärtor
  • 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
  • 1 tsk Kycklingfond
  • 2 msk Pastavatten
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1/4 krm Vitpeppar

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta en kastrull med vatten på kokning, och koka spaghettin i ca 8-9 min. Koka helst i vatten så att det precis täcker spaghettin, då det ska användas senare.
  • Sätt sedan även ugnen på 225 grader över- och undervärme.
  • Strila under tiden spaghettin kokar korven i mindre bitar.
  • När spaghettin kokat färdigt så häller du över lite av vattnet i en skål, innan du sköljer av resten med kallvatten.
  • Blanda samtliga ingredienser i en skål, förutom osten, och häll över blandningen i en ugnsform.
  • Strö därefter på osten och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 min.