Crêpes med korvstuvning Recept

Crêpes med korvstuvning

Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Stekpanna
  • Ugnsform

Ingredienser
  

  • 1 1/5 dl (60g) Vetemjöl special med fullkorn
  • 2 st Äggvitor
  • 2 dl Lättmjölk
  • 2 tsk Sötströ
  • 1 krm Salt
  • 2/3 tsk Olja
  • 1 st (50g) Korv av Mat Rätt
  • 4 st Små champinjoner
  • 1 1/2 dl Milda mat lätt 4%
  • 1 msk Havremjöl
  • 1 krm Salt
  • 1/4 krm Vitpeppar
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%

Instruktioner
 

  • Börja med att slå på ugnen på 200 grader över- och undervärme.
  • Vispa sedan ihop vetemjöl, äggvita, lättmjölk, sötströ och salt.
  • Tillsätt olja i en stekpanna och stek ca 1/2 dl smet åt gången. Helst i en mindre stekpanna.
  • Ställ pannkakorna åt sidan när de är klara och börja med stuvningen, alt gör det under tiden som pannkakorna steks.
  • Finhacka korv och champinjoner, stek dem sedan som de är, då det inte behövs olja.
  • När det fått färg så rör man först ner mjölet och sedan samtliga övriga ingredienser. Ta sedan av så att det inte tjocknar för mycket.
  • Ha i ca 1/2 msk stuvning per pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsform som smörjs med lite olja. Strö sedan över osten jämnt över pannkakorna.
  • Ställ in i mitten av ugnen i ca 10-15 min, ta sedan ut och servera.