Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Stekpanna
- Ugnsform
Ingredienser
- 1 1/5 dl (60g) Vetemjöl special med fullkorn
- 2 st Äggvitor
- 2 dl Lättmjölk
- 2 tsk Sötströ
- 1 krm Salt
- 2/3 tsk Olja
- 1 st (50g) Korv av Mat Rätt
- 4 st Små champinjoner
- 1 1/2 dl Milda mat lätt 4%
- 1 msk Havremjöl
- 1 krm Salt
- 1/4 krm Vitpeppar
- 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
Instruktioner
- Börja med att slå på ugnen på 200 grader över- och undervärme.
- Vispa sedan ihop vetemjöl, äggvita, lättmjölk, sötströ och salt.
- Tillsätt olja i en stekpanna och stek ca 1/2 dl smet åt gången. Helst i en mindre stekpanna.
- Ställ pannkakorna åt sidan när de är klara och börja med stuvningen, alt gör det under tiden som pannkakorna steks.
- Finhacka korv och champinjoner, stek dem sedan som de är, då det inte behövs olja.
- När det fått färg så rör man först ner mjölet och sedan samtliga övriga ingredienser. Ta sedan av så att det inte tjocknar för mycket.
- Ha i ca 1/2 msk stuvning per pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsform som smörjs med lite olja. Strö sedan över osten jämnt över pannkakorna.
- Ställ in i mitten av ugnen i ca 10-15 min, ta sedan ut och servera.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!