Filodegs omelett Recept

Filodegs omelett

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform

Ingredienser
  

  • 80 g (4 ark) Filodeg
  • 2 st Small ägg
  • 2/3 dl Lättmjölk
  • 1 msk (10g) Risenta havremjöl
  • 1 st (50g) Korv av Mat Rätt
  • 2 msk Hackad gul lök
  • 1 tsk Grönsaksfond
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Svart eller vitpeppar
  • 1/2 tsk Olja
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° över- och undervärme. 
  • Blanda samtliga ingredienser i en skål förutom filodeg, olja, ost och korv. 
  • Smörj in en avlång ugnsform med olja och lägg över arken i formen som dom är, så att dessa täcker hela formen och kanterna, kommer även hänga ut lite över kanterna. 
  • Häll över omelettsmeten i formen, hacka därefter korv och fördela ut i formen. Avsluta med att strö över osten, och vik in filodeg som hänger ut över kanterna. 
  • Ställ in mitt i ugnen ca 40-50 min och håll koll på färgen mot slutet.