Integritetspolicy

Ansvar & behandling

Mat Rätt tillhör IsakMelin AB med organisationsnummer 559124-8520 ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter¹ på sätt som beskrivs nedan. Mat Rätt ingår i koncernen Herbert Karlssons Charkuterifabrik AB med organisationsnummer: 556073-7867. Vi på Mat Rätt värdesätter och bryr oss om din integritet. I den här integritetspolicyn informerar vi dig om hur vi behandlar dina personuppgifter när du besöker vår hemsida www.matratt.se och vilka rättigheter du har i förhållande till vår behandling.

¹Personuppgifter är all slags data och information som är relaterat till dig, t.ex. ditt namn, ditt telefonnummer och bankuppgifter.

I detta avsnitt beskriver vi vilka uppgifter vi behandlar, varför vi behandlar dina personuppgifter och vilken den lagliga grunden för behandlingen är. Den lagliga grunden är det stöd som vi enligt gällande dataskyddslagstiftning (GDPR) har för att lagligen kunna behandla dina uppgifter.

Vi samlar in information som hjälper oss att tillhandahålla vår tjänst till dig, det kan komma inkludera: 

– Epost
– Namn
– Personuppgifter
– Adressuppgifter
– Cookies

Vi behöver veta en del om dig för att kunna förse dig med informationsutskick, betalningsinformation samt leveransinformation. Vi kommer inte samla in mer information än vi behöver för att tillhandahålla våra tjänster till dig.

– Vi använder information som samlas in av cookies och liknande teknik för att analysera hur du använder vår plattform med syftet att kunna förbättra tillgängligheten och ge dig bättre support.

Vi skickar mejl till dig i form av nyhetsbrev och berättar om nya produkter eller annan viktig information som berör Mat Rätt.

Under vilken tid behåller vi personuppgifter?

Vi har redovisningskrav som gör att vi behöver hålla en del av din information i upp till (7 år), därefter så kommer den raderas.

Information som vi använder för nyhetsbrevsutskick eller marknadsföring kommer behållas fram tills den tidpunkt som du själv väljer att avprenumerera från den.

När du kontaktar oss via någon av de e-postadresser eller telefonnummer som anges på vår hemsida behandlar vi dina personuppgifter för att kunna kommunicera med dig och besvara dina frågor. Vi behandlar då i tillämpliga fall ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer samt annan information du lämnar till oss.


Vi behandlar dina uppgifter för detta ändamål med stöd av en intresseavvägning där vårt berättigade intresse är att kunna kommunicera med dig som kontaktar oss.

Tredjepart

Dina personuppgifter kan komma att hanteras av personal inom Matratt.se.  Tredjepart som har tillgång till dina personuppgifter benämns som våra nödvändiga leverantörer nedanför. Vi och våra leverantörer har rutiner för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i tryggt och säkert enlighet med gällande lagstiftning.

WordPress
Syfte: Vår webbsida är byggd i WordPress för att erbjuda bästa möjliga service och möjlighet för dig som kund.

Stefan Sandberg
Syfte: Ansvarar för servning av webbsidan och dess funktioner.


Klarna
Syfte: Underleverantör betallösning. (avseende betalning efter kundens val eller önskemål)


Fortnox
Syfte: Underleverantör betallösning. Underleverantör betallösning. (avseende fakturabetalning som förval av kund)

Med ditt samtycke så delar vi en del av din information, oftast data som innehåller så få personuppgifter som möjligt, med följande marknadsföringstjänster.

Google
Syfte: Vi använder Google Analytics för att få statistik på vår hemsida, vi delar din IP adress och ”device fingerprint” med Google.


Facebook
Syfte: Vi kan på förfrågan av kund komma att dela information om att du har använt vår Webbsida, Facebook använder sedan denna information för att visa reklam.

Instagram
Syfte: Vi kan på förfrågan av kund komma att dela information om att du har använt vår Webbsida, Instagram använder sedan denna information för att visa reklam.

Förvaring av personuppgifter

Din information lagras i datacenter inom den Europeiska Unionen. Av tekniska skäl så kan våra underleverantörer behöva flytta information till andra länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

Rättigheter

Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.
Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller.
Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller.

Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du oss via e-post som finns längst ned i denna policy. Om du vill lämna ett klagomål till datainspektionen så behöver du kontakta dem.

Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från meddelandet eller kontakta oss via e-post.
Klagomål: Du kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.

Uppdatering & kontaktuppgifter

Vi kan komma att uppdatera denna policy och kommer då publicera dem på denna webbsida. Denna policy uppdaterades senast den 20/8 2021.

Har du några frågor angående vår behandling av dina personuppgifter?
Eller undrar du hur du kan använda dina rättigheter? Då är du välkommen att kontakta oss på

Isak Melin VD – Matratt.se
IsakMelin AB – 559124-8520
Norra Skeppspromenaden 9
41760 Göteborg
Support@matratt.se