Korv i ugn med mos Recept

Korv i ugn med mos

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 2 1/2 st (250g) Potatis
  • 1/2 dl Milda mat lätt 4%
  • 2 krm Salt
  • 2 2/3 st (130g) Korv av Mat Rätt
  • 1 dl 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 4 msk Osötad ketchup eller osötad chilisås från Felix
  • 2 tsk Senap utan tillsatt socker från Slotts
  • 1 krm Salt
  • Ca 2/3 dl (30g) Riven Ost 10-11%
  • 4 msk Osötad ketchup eller osötad chilisås från Felix
  • Svart & vitpeppar efter smak

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader över- och undervärme och ställ en kastrull med vatten på spisen.
  • Skiva korven till "pengar" och lägg i en ugnsform.
  • Blanda 1dl Milda, ketchup, senap, och salt/peppar i en skål, häll sedan det över korven.
  • Riv ost eller använd redan färdig riven ost och ha avslutningsvis på det, ställ sedan i mitten av ugnen i ca 25 min.
  • Skala och skiva potatis under tiden korven står i ugnen, och koka potatisen i ca 18 min.
  • Mosa sedan ihop med 1/2 dl Milda och salt, servera med korven och ketchup.