Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Ugnsplåt
- Stekpanna
- Visp
- Skål
Ingredienser
- 2 1/2 st (350g) Potatis
- 1/2 tsk Olja
- 1 krm Salt
- 2 st (100g) korvar av Mat Rätt
- 2/3 tsk Olja
- 1 st Medium äggula
- 1/2 dl (50g) Naturell kvarg 0,2%
- 2 msk (ca 30g) Philadelphia 11%
- 2 krm Vitvinsvinäger
- 1 krm Gul lök
- 1 tsk Persilja
- 1 tsk Dragon
- 1/2 krm Salt
- 1/4 krm Vitpeppar
- 1/2 krm Cayennepeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° över- och undervärme.
- Skiva potatis till pommes eller klyftor, och blanda med olja samt salt.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ in mitt i ugnen i 20 min. Ta sedan ut plåten för att röra om potatisen, och ställ in ytterligare 20-25 min.
- Blanda under tiden samtliga ingredienser till bearnaisen, och ställ in i kylen. Färska kryddor är i det här fallet onekligen att föredra!
- Stek korven i olja när det är några minuter kvar på potatisen, servera sedan med potatisen och bearnaise.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!