Korv med pommes & bea Recept

Korv med pommes & bea

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsplåt
  • Stekpanna
  • Visp
  • Skål

Ingredienser
  

  • 2 1/2 st (350g) Potatis
  • 1/2 tsk Olja
  • 1 krm Salt
  • 2 st (100g) korvar av Mat Rätt
  • 2/3 tsk Olja
  • 1 st Medium äggula
  • 1/2 dl (50g) Naturell kvarg 0,2%
  • 2 msk (ca 30g) Philadelphia 11%
  • 2 krm Vitvinsvinäger
  • 1 krm Gul lök
  • 1 tsk Persilja
  • 1 tsk Dragon
  • 1/2 krm Salt
  • 1/4 krm Vitpeppar
  • 1/2 krm Cayennepeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225° över- och undervärme.
  •  Skiva potatis till pommes eller klyftor, och blanda med olja samt salt.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ in mitt i ugnen i 20 min. Ta sedan ut plåten för att röra om potatisen, och ställ in ytterligare 20-25 min.
  • Blanda under tiden samtliga ingredienser till bearnaisen, och ställ in i kylen. Färska kryddor är i det här fallet onekligen att föredra!
  • Stek korven i olja när det är några minuter kvar på potatisen, servera sedan med potatisen och bearnaise.