Korvfylld paprika Recept

Korvfylld paprika

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 2 st (320 g) Röd paprika
  • 3 st (150g) Korvar av Mat Rätt
  • 2/3 tsk Olja
  • 100 f Salsasås från Santa Maria
  • 50 g Basmatiris
  • 20 g Ost 10-11%
  • 2 tsk Kalvfond
  • 1/2 tsk Chilikrydda

Instruktioner
 

  • Koka riset i ca 11 min, och skölj sedan av med kallt vatten.
  • Sätt ugnen på 200° över- och undervärme.
  • Skiva korv i mindre storlek och stek den ihop med oljan, kalvfonden och chilikryddan.
  • När korven är klar blandar du den med salsan och det kokta riset.
  • Skär av toppen på paprikan och rensa på så mycket innehåll som möjligt. Skär eventuellt av lite av botten så att den kan stå rakt på en plåt.
  • Fyll paprikan med korvblandningen och toppa med osten.
  • Sätt på locket på paprikan igen och ställ in plåten mitt i ugnen i ca 35–40 min.