Equipment
- Kastrull
- Kniv
- Skärbräda
- Visp
- Skål
- Durkslag
- Ugnsfast form
Ingredienser
- 1 3/5 dl (80g) Fullkornsmakaroner
- 2 st Ägg (small)
- 1 dl Lättmjölk 0,5%
- 1 tsk Grönsaksfond
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 2 msk Hackad purjolök
- 1 st Korv Mat Rätt
- 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° över- och undervärme, och ställ samtidigt en kastrull med vatten på kokning.
- Tillsätt makaroner när denna börjat koka och följ anvisningarna på förpackningen.
- Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, fond, salt och peppar i en skål. Ställ sedan denna åt sidan.
- Kyl av makaronerna med kallvatten när dessa kokat färdigt, och häll av vattnet med hjälp av sil/lock.
- Blanda makaronerna med korv och purjolök. Häll blandningen i en passande ugnsform och häll sedan i äggstanningen och rör runt allt i formen så att det blandas.
- Avsluta med att riva ost som sedan strös över formen. Ställ sedan in mitt i ugnen ca 40-45 min beroende på storlek.
- Ta ut, låt svalna och servera med förslagsvis lite ketchup.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!