Makaronipudding med fullkorn Recept

Makaronipudding med fullkorn

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kastrull
  • Kniv
  • Skärbräda
  • Visp
  • Skål
  • Durkslag
  • Ugnsfast form

Ingredienser
  

  • 1 3/5 dl (80g) Fullkornsmakaroner
  • 2 st Ägg (small)
  • 1 dl Lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk Grönsaksfond
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 msk Hackad purjolök
  • 1 st Korv Mat Rätt
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° över- och undervärme, och ställ samtidigt en kastrull med vatten på kokning.
  • Tillsätt makaroner när denna börjat koka och följ anvisningarna på förpackningen.
  • Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, fond, salt och peppar i en skål. Ställ sedan denna åt sidan.
  • Kyl av makaronerna med kallvatten när dessa kokat färdigt, och häll av vattnet med hjälp av sil/lock.
  • Blanda makaronerna med korv och purjolök. Häll blandningen i en passande ugnsform och häll sedan i äggstanningen och rör runt allt i formen så att det blandas.
  • Avsluta med att riva ost som sedan strös över formen. Ställ sedan in mitt i ugnen ca 40-45 min beroende på storlek.
  • Ta ut, låt svalna och servera med förslagsvis lite ketchup.