Matkorv i ugn med mos

Matkorv i ugn med mos

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kniv
  • Skärbräda
  • Kastrull
  • Ugnsform

Ingredienser
  

  • 2 2/3 st (270g) Potatis
  • 1/2 dl Milda Mat Lätt 4%
  • 1 – 1 1/2 krm Salt
  • 130 g Matkorv av Mat Rätt
  • 2/3 tsk Olja
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Senap (Slotts utan tillsatt socker)
  • Ca 2/3 dl (30g) Riven Ost 10-11%
  • 4 msk Stevia Ketchup (Felix) eller Osötad Chilisås

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° över- och undervärme.
  • Sätt därefter en kastrull med vatten på kokning och skala under tiden potatisen.
  • Ha i potatisen i vattnet och koka ca 16-18 min, kolla av med något vasst när denna kokat färdigt och se om potatisen glider av.
  • Skiva korven men inte hela vägen så att korven blir i flera olika bitar, utan ska fortfarande hänga ihop.
  • Ha i tomatpure, senap och ost jämnt fördelat mellan korvskivorna.
  • Smörj in en ugnsform med oljan och ha över korven in denna, ställ sedan in mitt i ugnen ca 30-40 min.
  • Blanda i Mildan och salt när potatisen kokat färdigt, och servera ihop med korven och ketchup.