Equipment
- Kniv
- Skärbräda
- Kastrull
- Ugnsform
Ingredienser
- 2 2/3 st (270g) Potatis
- 1/2 dl Milda Mat Lätt 4%
- 1 – 1 1/2 krm Salt
- 130 g Matkorv av Mat Rätt
- 2/3 tsk Olja
- 1 msk Tomatpuré
- 2 tsk Senap (Slotts utan tillsatt socker)
- Ca 2/3 dl (30g) Riven Ost 10-11%
- 4 msk Stevia Ketchup (Felix) eller Osötad Chilisås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° över- och undervärme.
- Sätt därefter en kastrull med vatten på kokning och skala under tiden potatisen.
- Ha i potatisen i vattnet och koka ca 16-18 min, kolla av med något vasst när denna kokat färdigt och se om potatisen glider av.
- Skiva korven men inte hela vägen så att korven blir i flera olika bitar, utan ska fortfarande hänga ihop.
- Ha i tomatpure, senap och ost jämnt fördelat mellan korvskivorna.
- Smörj in en ugnsform med oljan och ha över korven in denna, ställ sedan in mitt i ugnen ca 30-40 min.
- Blanda i Mildan och salt när potatisen kokat färdigt, och servera ihop med korven och ketchup.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!