Pigs in a blanket Recept

Pigs in a blanket

Total tid 45 minuter
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kniv
  • Skärbräda
  • Ugnsplåt
  • Stekpanna
  • Visp

Ingredienser
  

  • 80 g (4 ark) Filodeg
  • 2 st Korvar av Mat Rätt
  • 30 g Ost 10-11%
  • 4/5 dl (80g) Salsasås från Santa Maria
  • 2/3 tsk Olja
  • 2 msk Bostongurka
  • 4 msk Osötad ketchup från Felix
  • Lite uppvispat ägg

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  • Skiva korven i små bitar och stek, när korven fått färg, häll i salsa och rör om. Stek i några minuter så att majoriteten av vätskan försvinner.
  • Ta ett ark filodeg och pensla försiktigt ut ett tunt lager med vispat ägg över hela ytan.
  • Lägg ut en del av korvblandningen (så att de räcker till alla rullar) och ost i mitten av kortsidan på filodegsarket. Vik sedan sidorna mot varandra och rulla försiktigt ihop till en rulle.
  • Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och upprepa med resterande ark.
  • Pensla rullarna med ett tunt lager olja och ställ in dem mitt i ugnen i ca 30 min.
  • Ta ut rullarna, skär till halvor och servera med bostongurka, ketchup och senap.