Pirogpaj på potatis Recept

Pirogpaj på potatis

Total tid 1 d 45 minuter
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Pajform
  • Stekpanna
  • Tallrik

Ingredienser
  

  • 1 1/2 st (150g) Potatis
  • 1 dl (50g) Havremjöl
  • 2 tsk 2 tsk vatten
  • 2/3 tsk Olja
  • 2 krm Salt
  • 2 st (100g) Korvar av Mat Rätt
  • 2/3 krm Vitlökspulver eller pressad vitlök
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Kalvfond
  • 2 msk Vatten
  • 2 msk Osötad chilisås från Felix
  • 2 msk Gul lök
  • 3/4 dl (30g) Ost 10-11%

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225° över- och undervärme.
  • Skala potatis och dela denna till större delar. Lägg på en tallrik och tillaga på högsta värme i mikron ca 6-7 minuter, beroende på mängd. Då tanken är att den ska bli mjuk, och inte torr som den blir om man kör den för länge. Använd gärna lock!
  • Mosa den mikrade potatisen och tillsätt mjöl, vatten och salt.
  • Smörj in en passande pajform med olja innan degen pressas ut jämnt fördelat i formen. 
  • Skiva korven i mindre storlek och stek som den är och tillsätt lök, kryddor, vatten och chilisås/ketchup när denna börjar bli färdig.
  • Häll över korven i pajen och avsluta med att riva osten som strös över som topping.
  • Ställ in längst ner i ugnen och ta ut efter ca 20-25 min.