Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Pajform
- Stekpanna
- Tallrik
Ingredienser
- 1 1/2 st (150g) Potatis
- 1 dl (50g) Havremjöl
- 2 tsk 2 tsk vatten
- 2/3 tsk Olja
- 2 krm Salt
- 2 st (100g) Korvar av Mat Rätt
- 2/3 krm Vitlökspulver eller pressad vitlök
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk Kalvfond
- 2 msk Vatten
- 2 msk Osötad chilisås från Felix
- 2 msk Gul lök
- 3/4 dl (30g) Ost 10-11%
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° över- och undervärme.
- Skala potatis och dela denna till större delar. Lägg på en tallrik och tillaga på högsta värme i mikron ca 6-7 minuter, beroende på mängd. Då tanken är att den ska bli mjuk, och inte torr som den blir om man kör den för länge. Använd gärna lock!
- Mosa den mikrade potatisen och tillsätt mjöl, vatten och salt.
- Smörj in en passande pajform med olja innan degen pressas ut jämnt fördelat i formen.
- Skiva korven i mindre storlek och stek som den är och tillsätt lök, kryddor, vatten och chilisås/ketchup när denna börjar bli färdig.
- Häll över korven i pajen och avsluta med att riva osten som strös över som topping.
- Ställ in längst ner i ugnen och ta ut efter ca 20-25 min.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!