Pytt-i-panna med ägg Recept

Pytt-i-panna med ägg

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmankost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kastrull
  • Kniv
  • Skärbräda
  • Ugnsplåt
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 2 st (200g) Potatis
  • ca 2 st (200g) Morot
  • 1/2 st Gul lök
  • 100 g Förkokt rödbeta
  • 2 st Korvar Mat Rätt
  • 2 st Ägg (small)
  • 2/3 tsk Olja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° över- och under värme.
  • Skiva potatis och morot i önskad storlek, och koka dessa i förslagsvis 7 minuter, men inget måste.
  • Skiva under tiden korv och förkokt rödbeta för sig.
  • Lägg ut potatis, morot och korv på en plåt med bakplåtspapper och krydda med önskad mängd salt/peppar. Ställ sedan in mitt i ugnen i 45-50 min, om potatis och morot förkokas innan så blir tillagningstiden aningen kortare.
  • Ha på rödbetan på plåten efter halva tiden.
  • Stek ägg i olja när det är ca 5 min kvar för pytt-i-pannan i ugnen. 
  • Ta ut plåten från ugnen och servera ihop med ägg.