Raggmunk med lingonsylt Recept

Raggmunk med lingonsylt

Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 260 g Potatis
  • 2 msk (20g) Risenta havremjöl
  • 1 1/3 st (70g) Korv av Mat Rätt
  • 1 dl (40g) Riven ost 10-11%
  • 2 st Äggvitor
  • 1 1/3 tsk Olja
  • 2 krm Svartpeppar
  • 2 krm Salt
  • 100 g Lågkalori lingonsylt eller lingon

Instruktioner
 

  • Grovriv potatisen och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  • Skiva korv i mindre bitar och blanda ner korven och osten med potatisen och övriga ingredienser, förutom oljan.
  • Forma till önskad storlek och stek i oljan på 2/3 av maxvärmen. Stek på båda sidorna tills raggmunkarna fått en fin färg.
  • Ta av och servera med lingonsylten.Potatisbullar:Steg 1. Gör små hål i varje potatis med en gaffel och lägg in dessa i mikron i ca 9 min.