Baconstuvning med korv & pressad potatis

Ca 1 portion (500 kcal)

Ingredienser:
2 2/3 st (270g) potatis
80g kalkonbacon
1 1/3 st korv (Korv av Mat Rätt)
2/3 tsk olja
1 dl lättmjölk 0,5%
1/2 dl Milda mat lätt 4%
2 msk havremjöl
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/4 krm vitpeppar

Gör såhär:
Steg 1.
Börja med att sätta en kastrull med vatten på kokning.

Steg 2. Skala potatis och tärna i 4 delar, som sedan läggs i kastrullen när vattnet kokar. Låt koka i ca 17 min, häll sedan av vattnet och låt ånga av sig.

Steg 3. Strimla under tiden korv och bacon i väldigt små tärningar.

Steg 4. Börja med att steka korven i olja och tillsätt även bacon samt lök när halva stektiden är kvar på korven.

Steg 5. Blanda under tiden Milda och mjöl, för att därefter tillsätta övriga ingredienser till stuvningen.

Steg 6. Låt koka upp under i en, helst, tjockbottnad kastrull under ständig omrörning.

Steg 7. Ta sedan av och häll över i stekpannan med korvblandningen, och rör runt. Om såsen upplevs för tjock så kan man späda ut den med ytterligare mjölk. 

Steg 8. Servera med potatisen som den är eller pressa den förslagsvis.

Makaronipudding med fullkorn