Korvsallad

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

1 pkt korv (Korv av Mat Rätt)
4 huvuden gemsallad (hjärtsallad)
1 pkt Apetina original 10%
1/2 st gurka
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl risvinäger
1 dl Hellmans majonnäs
1 msk mörk misopasta
60 g (halv burk) Gari (inlagd ingefära)
1/2 pkt mungroddar
2 dl röd quinoa
1 kruka koriander

Gör såhär:
Steg 1.
Plocka av bladen varsamt från hjärtsalladen. Skölj salladen och torka den sedan med papper.

Steg 2. Smula ner osten och förvara den i en litet kärl.

Steg 3. Skala gurkan och kärna ur den med hjälp av en matsked. Skär den sedan i båtar eller kuber beroende på hur man vill ha det. Marinera sedan gurkan i risvinäger och sambal oelek. Addera en nypa salt. Låt stå innan servering.

Steg 4. Blanda sedan majonnäsen med misopastan. Rör om ordentligt och låt stå tills servering. Om den känns för tjock, tillsätt en matsked ljummet vatten, så att den får en mer dressing-liknande konsistens.

Steg 5. Koka den röda quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Sila sedan av kokvattnet och låt stå i rumstemperatur innan servering.

Steg 6. Stek/grilla korven tills att ni känner att den är klar. Skär ner i mindre bitar (5-7 bitar per korv).

Steg 7. Klipp/skär/plocka koriandern så att man får ut bladen.