Korvspäckad fläskkarré med miso, senap & kålsallad

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

1 pkt korv (Korv av Mat Rätt)
800 g-1,2 kg f läskkarré svensk
3 msk misopasta
2 msk dijonsenap
200 g svartkål
200 g grönkål
600 g potatis fast
20 g ingefära
1 st apelsin eko
1 msk honung
2 dl grekisk yoghurt 
1 dl pumpafrön

Gör såhär:
Steg 1. Sätt på ugnen på 120 grader.

Steg 2. Finhacka eller mal ner korven. Stick sedan in en smal kniv i mitten på köttet, se till att ni sedan stoppar in all korvmassa i karrén så att man fyllt hela köttbiten på längden. 

Steg 3. Blanda sedan dijonsenap och miso, smeta sedan i karrén utsida med röran.

Steg 4. Stoppa sedan in karrén i ugnen på 120 grader till att den nått en innertemperatur på 55 grader. Detta kan ta ca 45-60 min. Ta sedan ut köttbiten och vrid upp ugnen på 200 grader. 


Steg 5. Dela sedan ner potatisen, blanda med salt/peppar och matolja för att sedan rosta den i ugnen (25-35 min). 


Steg 6. Rosta pumpafrön torrt i en stekpanna på medelhög värme, se till att röra om hela tiden så att de får en jämn rostning. Ställ det åt sidan till innan servering.


Steg 7. Skär bort stammen från båda kålsorterna. Skär ner dem i mindre storlek (3-5 bitar). Finriv apelsinens skal. Pressa ur juicen. Blanda apelsinskalet med grekisk yoghurt. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. 

Steg 8. Finriv ingefäran (den behöver inte skalas). Pressa ur juice ur ingefäran med hjälp av händerna och blanda den med apelsinjuicen och honungen. 


Steg 9. Stoppa nu in karrén igen i ugnen. Denna gång ska den stoppas in i 200 grader och uppnå en innertemperatur på 65 grader. När den har gjort detta så tar vi ut den och låter köttbiten vila på en skärbräda i ca 15-20 min, utan att täcka över den med något. 

Steg 10. Innan servering: Koka upp välsaltat vatten och koka kålsorterna i 1 minut under lock, sila sedan av vätskan och blanda kålen med ingefära- och apelsinjuicen. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. 

Skiva upp karrén när den fått stå och vila. 

Blanda den rostade potatisen med den marinerade kålen. 

Ringla över apelsinyoghurten och toppa med rostade pumpafrön.