Korvstroganoff med ris

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

2 pkt korv (Korv av Mat Rätt)
250 g (2 styck) gul lök
1 msk matolja
1 msk paprikapulver
4 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap 
500 g crème fraiche
2 dl mjölk
5 droppar tabasco
3 dl basmatiris

Gör såhär:
Steg 1.
Sätt en kastrull med vatten på kokning och koka basmatiriset.

Steg 2. Skär ner korven i 2 cm långa stubbar. Finhacka löken (1/2 cm). Ta fram en stekpanna och värm upp pannan till medelhög temperatur. Vänta med att hälla i lök och korv i panna innan pannan blivit varm. Är pannan varm? Häll i korv och lök. Bryn lök och korv så att allt får en gyllenbrun färg.

Steg 3. När ni uppnått gyllenbrun färg så tillsätter ni tomatpuré och paprikapulver. Stek med det i 1 minut.

Steg 4. Tillsätt sedan dijonsenap, crème fraiche och mjölk, sänk värmen till en låg temperatur. Rör om och se till att det puttrar i 5-10 min. Smaka upp med salt, tabasco och nymalen svartpeppar.

Steg 5. Servera med riset!