Korvstroganoff med ris

Ca 1 portion (500 kcal)

Ingredienser:
3/4 dl (60g) basmatiris
3 st korvar (Korv av Mat Rätt)
1 1/2 dl Milda mat lätt 4%
2/3 dl vatten
2 msk chilisås osötad (Felix)
2 tsk tomatpuré
2 tsk japansk soja
1 st liten gul lök
2/3 tsk olja
1/2 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 krm salt

Gör så här:
Steg 1.
Sätt en kastrull med vatten på kokning, och ha därefter i ris som blir bäst efter ca 11 min.

Steg 2. Strimla under tiden korven i önskad storlek och stek i olja ihop med hackad gullök.

Steg 3. När detta börjar få färg så tillsätts övriga ingredienser, låt sedan stå och små puttra några minuter.

Steg 4. Önskas en lättare konsistens på såsen så går alltid lite extra vatten bra att tillsätta, tänk bara på att det isåfall även kan behövas lite mer kryddor.

Steg 5. Servera med det färdigkokta riset.

Korvspäckad fläskkarré med miso, senap & kålsallad