Pytt-i-panna

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:
2 pkt korv (Korv av Mat Rätt)
500 g jordärtskocka
800 g fast potatis
1 pkt förkokta rödbetor
500 g små morötter
50 g färsk spenat
3 dl grekisk yoghurt
1 msk honung
3 msk grovkornig senap

Gör såhär:
Steg 1. Sätt på ugnen på 185 grader.

Steg 2. Skala moroten och skär ner den i 2 cm stora stubbar. Skrubba jordärtskockan med en tvättsvamp eller för hand under vatten för att få bort grus/jord. Skär ner jordärtskockan i lika stora bitar. Skölj även potatisen och skär ner den i lite större bitar än jordärtskockan och moroten. 

Steg 3. Blanda alla rotfrukterna i en bunke (potatis, morot, jordärtskocka) med två matskedar valfri olja och två friska nypor salt. Blanda runt med händer eller slev så att allt får lite olja och salt på sig. Lägg detta på en ugnsplåt med bakplåtspapper i botten, sprid ut rotfrukterna och rosta dem sedan i ca 35-45 min. 


Steg 4. Skär sedan upp korven i mindre bitar och sprid ut detta på samma plåt som rotfrukterna är på. Dock när det är ca 10 min kvar av rotfrukterna.


Steg 5. Skär sedan rödbetorna i mindre bitar (2*2 cm). Krydda rödbetan med salt och nymalen svartpeppar och lägg dessa på en separat plåt i ugnen samtidigt som korven (10 min innan rotfrukterna är klara).

Steg 6. Blanda sedan yoghurten med honung och senap. Smaka av med salt. Servera detta sedan vid sidan av pytt i pannan.

Steg 7. När allt är klart i ugnen så häller vi över rödbetorna på rotfrukterna och blandar alltihop med spenat. Servera!