Vitfisk med chorizo, lök, paprika & ajvar

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:
800 g färsk kolja
7 % rimlag
4 st paprika röd
3 st silverlök
1 burk ajvar (Mamas)
1 pkt korv (Korv av Mat Rätt)
20 g bladpersilja
1/2 st citron eko
500 g potatis kul
2 msk olivolja

Gör såhär:
Steg 1.
Sätt på ugnen på grillfunktion (230 grader). Olja in paprikorna. Rosta dem hårt på grillfunktionen så att de får en svärta i ugnen (6-10 min). Vänd på dem efter halva tiden. Ta ut paprikorna och låt dem svalna i en bunke med plast över så att det bildas kondens. Ta sedan ut dem efter några minuter och skala dem. Skär sedan ner dem i mindre bitar, salta och peppra. 


Steg 2. Ta sedan 1 L kallt vatten och blanda med 70 g salt, vispa i vattnet tills att saltet löser upp sig. Skär bort ben ifrån fisken och täck fisken med saltvattnet i 10 min. Ta sedan upp fisken ur vattnet och torka den torr från allt vatten med papper.


Steg 3. Sätt sedan ugnen på varmluft (175 grader) och stoppa i löken i ugnen med skal och allt. Efter ca 35-45 min är den helt klar och mjuk. Ta sedan ut den i rumstemperatur och låt den svalna.


Steg 4. Ställ sedan in ugnen på 120 grader.


Steg 5. Finhacka korven och stek den krispigt i en stekpanna. Ställ denna åt sidan med ett papper under så att allt fett rinner av.


Steg 6. Koka potatisen i välsaltat vatten. Riv skalet och pressa ur saften ur citronen, blanda sedan med finhackad persilja, olivolja, salt och nymalen svartpeppar  Dela ner potatisen en gång med kniv. 


Steg 7. Halvera löken, skala den och tryck ut båtar av löken. Dressa upp den med citronvinägretten.


Steg 8. Baka sedan fisken i ugnen på 120 grader i 10-14 min tills att man ser att fettet börjar komma ur fisken. 


Steg 9. Blanda krispig korv, paprika, lök och potatis till en sallad. Lägg till en bit fisk (200g). Servera allting med ajvar.