Spenatpaj med korv Recept

Spenatpaj med korv

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Pajform
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 1/2 tsk Olja
  • 1 1/5 dl (60g) Vetemjöl special med fullkorn eller havremjöl/vetemjöl
  • 4 msk (60g) Grekisk yoghurt 0% Larsas
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 krm Salt
  • 1/2 tsk Olja
  • 1 1/3 st (70g) Korv av Mat Rätt
  • 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 1 st Äggvita
  • 2 tsk Kycklingfond
  • 100 g Hackad spenat (fryst)
  • 2 msk Osötat ströbröd
  • 1/2 dl (20g) Ost 10-11%

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° över- och undervärme. 
  • Finstrimla korven och stek denna i olja, ställ sedan åt sidan när denna fått färg. 
  • Blanda mjöl, yoghurt, bakpulver och salt till en deg. Smörj in en pajform med resten av oljan, och tryck sedan ut degen noggrant i formen så att den även täcker en bit upp på kanterna.
  • Tina spenat, och blanda denna med Milda, äggvita, fond, salt och peppar. 
  • Fördela korven jämnt i pajen, och häll över spenatsmeten. Strö över ströbröd på toppen och avslutningsvis även den rivna osten. 
  • Ställ in mitt i ugnen ca 40-50 min och håll koll på färgen mot slutet, för att inte riskera att den bränner sig.