Equipment
- Skärbräda
- Kniv
- Pajform
- Stekpanna
Ingredienser
- 1/2 tsk Olja
- 1 1/5 dl (60g) Vetemjöl special med fullkorn eller havremjöl/vetemjöl
- 4 msk (60g) Grekisk yoghurt 0% Larsas
- 1 tsk Bakpulver
- 2 krm Salt
- 1/2 tsk Olja
- 1 1/3 st (70g) Korv av Mat Rätt
- 1 dl Milda mat lätt 4%
- 1 st Äggvita
- 2 tsk Kycklingfond
- 100 g Hackad spenat (fryst)
- 2 msk Osötat ströbröd
- 1/2 dl (20g) Ost 10-11%
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° över- och undervärme.
- Finstrimla korven och stek denna i olja, ställ sedan åt sidan när denna fått färg.
- Blanda mjöl, yoghurt, bakpulver och salt till en deg. Smörj in en pajform med resten av oljan, och tryck sedan ut degen noggrant i formen så att den även täcker en bit upp på kanterna.
- Tina spenat, och blanda denna med Milda, äggvita, fond, salt och peppar.
- Fördela korven jämnt i pajen, och häll över spenatsmeten. Strö över ströbröd på toppen och avslutningsvis även den rivna osten.
- Ställ in mitt i ugnen ca 40-50 min och håll koll på färgen mot slutet, för att inte riskera att den bränner sig.
Nutrition
Kalorier: 500kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!