Tacopaj på strimlad korv Recept

Tacopaj på strimlad korv

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Pajform
  • Bunke
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 1 1/5 dl (60 g) Vetemjöl special med fullkorn eller havremjöl/vetemjöl
  • 60 g Kvarg 0,2%
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 krm Salt
  • 1 1/3 st (70g) Korvar av Mat Rätt
  • 2 krm Salt
  • 2 1/2 tsk Sötströ
  • 100 g Majs från Go Green
  • 50 g Röd Paprika
  • 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 100 g Salsasås från Santa Maria
  • 20 g Ost 10-11%
  • 2/3 tsk Olja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180° över- och undervärme.
  • Blanda havremjöl (eller vetemjöl special), kvarg, bakpulver och salt. Knåda detta till en deg.
  • Smörj in en passande pajform med oljan. Tryck tålmodigt ut degen så att den täcker både botten och kanterna.
  • Skiva korven i mindre storlek och stek sedan i stekpanna. Blanda sedan i majsen, paprikan som finskurits, salsan och kryddorna. Häll sedan detta i pajformen.
  • Häll avslutningsvis över Milda och toppa med den rivna osten.
  • Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min.