Jambalaya

Vi delar med oss av vår version av Jambalaya
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kastrull
  • Stekpanna
  • Kniv
  • Skärbräda

Ingredienser
  

  • 3/4 dl (60g) Basmatiris
  • 3 st Korvar Mat Rätt
  • 2 tsk Olja
  • 2/3  dl Salsa Santa Maria
  • 1/2 st Gul lök
  • 1 tsk Grönsaksfond
  • 2 tsk Japansk soja
  • 1 krm Salt
  • 2/3 krm Svartpeppar
  • 1 dl Bladspenat

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta vatten på kokning och koka sedan riset i 11 min.
  • Skiva under tiden korven i mindre bitar (cirklar) som sedan steks i oljan.
  • Ha även i löken när denna börjar bli färdig.
  • Skölj sedan av riset med kallvatten, och ha i detta ihop med samtliga övriga ingredienser.
  • Stek nu samtliga ingredienser på lite högre värme i ca 4-6 min.
  • Servera och njut.
Keyword Basmatiris, Bladspenat, Gul lök, Japansk soja, Kastrull, Kniv, Korv av Mat Rätt, korven, löken, Lunch, Matlåda, Middag, Olja, ris, Salt, Santa Maria Salsa, Skärbräda, Stekpanna, Svartpeppar