Tomatsoppa med fidelinipasta Recept

Tomatsoppa med fidelinipasta

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kniv
  • Skärbräda
  • Kastrull
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 2 2/3 st Korvar Mat Rätt
  • 2/3 tsk Olja
  • 3 st "buntar" (60g) Fidelini pasta
  • 2 dl (200g) Krossade tomater
  • 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 2 msk Gul lök
  • 2 tsk Grönsaksfond
  • 2 tsk Tomatpuré
  • 3 dl Vatten
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Mild paprikapulver
  • 1 krm Torkad basilika eller lite mer färsk
  • Svartpeppar efter smak

Instruktioner
 

  • Strimla korven i små bitar som sedan steks i olja ihop med löken, som hackats innan.
  • Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull, funkar även med en vanlig om man inte har en sådan, och låt koka upp.
  • Ha även i den stekta korven och löken när grytan börjat koka, och ta av när pastan är färdig enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt mer vatten om så önskas.
  • Toppa med helst lite hackad färsk basilika och servera.