Tryffelpasta med strimlad korv Recept

Tryffelpasta med strimlad korv

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 person
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Kastrull
  • Durkslag
  • Kniv
  • Skärbräda
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 80 g Tagliatelle
  • 2 st Korvar Mat Rätt
  • 1/2 dl (20g) Riven ost 10-11%
  • 2 msk Milda mat lätt 4%
  • 2 krm Pressad vitlök eller vitlökskrydda
  • 1 krm Tryffelolja
  • 2 tsk (10g) soltorkad tomat paste / basilika paste Santa Maria
  • 3-4 st Små champinjoner
  • Lite hackad bladspenat

Instruktioner
 

  • Koka pastan efter anvisning på paketet.
  • Häll över och spara lite av pastavattnet i en skål när den kokat färdigt. Häll därefter ut resterande vatten och spola av pastan med kallt vatten.
  • Strimla korven i valfri storlek och stek i "paste" eller vanlig olja.
  • Tillsätt champinjoner och spenat när detta börjar få färg.
  • Ha efter ca 1-2 minuter även i pasta, Milda, ost och tryffelolja. Tryffelolja är väldigt smakrikt så ha i lite i taget och smaka av.
  • Häll i pastavatten för att få önskad konsistens på rätten. Smaka av med salt och svartpeppar!