Go Back
Bakat ris med korv Recept

Bakat korv med ris

Total tid 1 t
Måltid Lunch, Main Course, Middag
Kök Husmanskost
Portioner 1 pers
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • Skärbräda
  • Kniv
  • Ugnsform
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 3/4 dl (60g) Basmatiris
  • 2 2/3 st (130g) Korvar av Mat Rätt
  • 1 dl Milda mat lätt 4%
  • 1 dl (100g) Krossade tomater
  • 1/2 dl (20g) Riven ost 10-11%
  • 2/3 tsk Olja
  • ca 1 dl (50g) Röd paprika
  • 2 msk Gul lök
  • 1 tsk Mango/curry krydda från Santa Maria
  • 1 tsk Glutenfri soja
  • 1 tsk Grönsaksfond
  • 1 dl Vatten

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta ugnen på 225° över- och undervärme.
  • Skiva korven i valfri storlek och stek i olja och krydda med salt och mango curry krydda, men stek inte för länge utan bryn den enbart så att den får en fin yta.
  • Hacka sedan paprika och lök.
  • Blanda ihop samtliga övriga ingredienser utom osten i en skål, häll sedan över detta i en ugnsform. Lägg avslutningsvis på korven och strö över ost. Ställ in mitt i ugnen ca 25-30 min
  • Under tiden korvblandningen står i ugnen, koka ris i ca 11 min och smaka gärna av för att se så att riset är ordentligt tillagat innan servering.